Mor Soğan Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Mor soğan (Miktarı 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar)
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sirke (Ben üzüm sirkesi kullandım siz elmada kullanabilirsiniz konutunuzda hangisi mevcutsa)
- Kaynar su
Mor Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı yuvarlak doğrayıp kavanozumuza dolduralım.
- Üzerine tuz ve şekeri ekleyelim.
- Onun üzerine de kaynar suyumuzu ekleyelim.
- Kavanozun kapağını kapatıp karşıt çevirip soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca buzdolabına koyalım 1 hafta sonra turşumuz hazır. Afiyet olsun!….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.