
Mor Lahana Turşusu (Restoran Usulü) Tanımı İçin Materyaller
️(680 gram 2 kavanoz için)
- 1 orta uzunluk mor lahana
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı elma sirkesi
Mor Lahana Turşusu (Restoran Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mor lahana 2’ye kesilerek, ortasındaki beyaz ve sert kısmı çıkartılır.
- Zerzevat soyacağı ile doğranıp hazırlanır.
- Genişçe bir kap içerisinde tuz ilavesiyle elle karıştırılarak çok ezmeden bir kaç dk. Ovalanır. Limon suyu ve sirke eklenerek bir kaç dakika daha elle karıştırılarak harmanlanır.
- Yumuşayıp, suyunu salması için 10 dk. Kadar dinlenmeye bırakılır. Elle yavaşça bastırılarak kavanozlara doldurulur.
- Lahanaların kalan suyu da üzerine eklenerek, kapağı sıkıca kapatılır.
- Buzdolabında 2-3 gün bekletildikten sonra, istek ettiğiniz vakit açılıp kullanılır.
- Açıldıktan sonra 15-20 gün içinde tüketilmelidir.
- Açılmadan dolap ömrü 4 ay civarında dayanabiliyor.
- Not; mor lahana alınırken orta uzunluk tercih etmek, doğrama kolaylığı açısından kıymetli.
- Doğrama esnasında eller ve kullanılan (tahta bıçak gibi) gereçlerin renk kalmaması için.Hemen yıkanması düzgün olur. Karıştırma ve doldurma esnasında eldiven kullanmakta bi tahlil olabilir.