
Mor Lahana Turşusu Lokanta Yöntemi Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet mor lahana (yaklaşık 1 kg)
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 6 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yeterice ılık su
Mor Lahana Turşusu Lokanta Metodu Tanımı Yapılışı
- Mor lahananın en dış kabuklarını alıp yıkayın.
- Lahanayı ince ince doğrayın ve çukur bir kaba alın.
- Doğradığınız mor lahanaları ılık suyla güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
- Birebir kabın içine 2 yemek kaşığı kaya tuzunu atın ve 10 dakika kadar lahaları elinizle ovun.
- 2 adet bir litrelik kavanoza lahanaları sıkıştırarak doldurun.
- Kavanozların üzerine 3’er diş sarımsağı bütün olarak yerleştirin.
- Her kavanoza yarım çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Üzerine koymak için iki ince dilim limon ayırın.
- Her kavanoza yarın limon suyu, yarım bardak üzüm sirkesi ekleyin.
- Kavanozların üzerine saplarıyla birlikte maydanozları basın ve üzerine limon dilimlerini koyun.
- Kalan boşluğu ılık su ile doldurun.
- Kavanozların kapağını sıkıca kapattıktan sonra çalkalayıp aksi bir halde serin, ışık almayan bir dolaba koyun.
- 3 gün sonra kavanozları buzdolabına alın.
- 4 gün sonra turşunuz hazır, servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.