Mor Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı şalgam suyu
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 3-4 adet kornişon turşu
- Bir miktar maydanoz
- Bir miktar yeşil soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mor Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı bulguru tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şalgam su ekliyoruz. Bulgur suyun tamamını çektikten sonra bir miktar demlenmeye bırakıyoruz. Sonra kapağını açıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta kornişonları küçük küçük dilimliyoruz.
- Maydanoz ve yeşil soğanı da küçük küçük doğruyoruz.
- Doğradıklarımızı bulgurun üzerine ekliyoruz.
- Mısır, tuz, biber, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz miktarlarını arttırabilirsiniz.
- Nar ekşisi veya limon da ekleyebilirsiniz.
Mor Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.