Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mor Havuçlu Sultan Sarması

Mor Havuçlu Sultan Sarması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mor-havuclu-sultan-sarmasi.jpg

Mor Havuçlu Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı mor havuç tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Ayrıyeten ;
  • 1,5 su bardağı kadar hindistan cevizi
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Mor Havuçlu Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hindistan cevizini büyük uzunluk fırın tepsisine dökün.
  2. Üzerine bardak ile yeterlice bastırın.
  3. Daha sonra muhallebi için tencereye tereyağ hariç tüm malzemeyi ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın.
  4. Kaynayınca tereyağı da ekleyip altını kapatın.
  5. Sıcak muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine dökün.
  6. Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  7. Bu ortada kremşantiyi soğuk süt ile çırpıp hazırlayın.
  8. Katılaşmış muhallebi üzerine kremşantiyi güzelce yayın.
  9. Spatula yardımıyla sarın.
  10. Yarım saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Mor Havuçlu Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt