teknolojiuzmani
FD Üye

Mor Havuçlu Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı mor havuç tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1,5 su bardağı kadar hindistan cevizi
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Mor Havuçlu Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hindistan cevizini büyük uzunluk fırın tepsisine dökün.
- Üzerine bardak ile yeterlice bastırın.
- Daha sonra muhallebi için tencereye tereyağ hariç tüm malzemeyi ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın.
- Kaynayınca tereyağı da ekleyip altını kapatın.
- Sıcak muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine dökün.
- Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin.
- Bu ortada kremşantiyi soğuk süt ile çırpıp hazırlayın.
- Katılaşmış muhallebi üzerine kremşantiyi güzelce yayın.
- Spatula yardımıyla sarın.
- Yarım saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.