Mor Erik Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gram kırmızı erik
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Mor Erik Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek gereçlerini çırpalım.
- Kekimizi yapıp yağlanmış borcama yahut istediğimiz rastgele bir tepsiye alalım.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli pişirelim.
- Sosu için 500 gram eriğin çekirdeklerini çıkarıp şekerini ve suyunuda katıp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Sonra rondodan geçirip sıvı yağınıda koyup kekimizin üstüne yayalım.
- Sıcaklığı farketmez. İster sıcak ister soğuk kullanabilirsiniz. İsterseniz sosunuzu iki yemek kaşığı nişasta katıp daha ağır bir biçimde sos hazırlayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.