Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Molla Ahmed Turkusunun hikayesi

Molla Ahmed Turkusunun hikayesi
0
243

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Molla Ahmed Turkusunun sozleri
Molla Ahmed'in turkusu hikayesi

Aslen Babadağ'lıdır Genc, yiğit, yakışıklı bir delikanlıdır Serde erkeklik var ya!ailesine kuser tutar gurbetin yolunu Gelir Şuhut ilcesine Gucluluğu ve cesaretinden oturu delikanlılar arasında kendini hemen sevdirir Efeler alayının başı olurSesinin guzelliğinden dolayıda muezzinlik yapar ara sıraBu yuzdende kendisine Molla lakap'ını takarlar Molla Ahmet aynı zamanda kasabada kahvecidir Kasabanın zenginlerinden birinin kızı bu ozellikleri bulunan Molla Ahmed'e tutulur Molla Ahmed'de bu kızı sever

Anadolu'da boyle zengin ve guzel kızların gonlune girmek icin delikanlılar arasında rekabet bir gorenektir Macarlakaplı namert de kıza tutkundur Arkadaşlarıyla birlikte Molla Ahmet'i bir kır alemine davet ederler Mola Ahmet iyi yureklidir, arkadaş'larının namert cıkacaklarına hic ihtimal vermez Kısa bir eğlenceden sonra ansızın Ahmet'i kıskıvrak bağlarlar Hic acımasız elini, kolunu , bacağını parca parca edip sazlığın oraya bırakır uzaklaşırlar

Yakın koylerin kopekleri ağızlarında et parcalarıyla dolaştıklarında koyluler Molla Ahmet'i coraplarından tanırlar Suclular yakalanır adalete teslim edilirler Olay halk icinde nefretle anılır Olay, turkude butun inceliğiyle dile getirilmiştir

MOLLA AHMED

Anne beni kırk pınarda kestiler,
Cepken'imi saz dalına astılar
Anam babam benden umut kestiler
Dalgın uykulardan uyan Ahmed'im

Yağlı kamalara dayan Ahmed'im
Yakuboğlu kamaları yağlıyor,
Neslihan kız siyim siyim ağlıyor,
Katil Macar kollarımı bağlıyor

Kuş gibi meydanlarda donen Ahmed'im
Neslihan yoluma olen Ahmed'im
Bir incecik yol gidiyor Bazlar'a,