Herkesi bir sefer daha şaşırttı diyebilir miyiz?
Bugün yapılan AKP Kongresi'nde sürpriz bir isim MKYK listesine girdi.
Evet, bir vakitlerin Türkiye Hoşu olan Seda Sarıbaş!
İsterseniz podyumdan siyasetçiliğe geçtiği hayatına bir göz atalım: Seda Sarıbaş kimdir?
Baba tarafı Adana, anne tarafı Trabzon olan Seda Sarıbaş, doğma büyüme İstanbullu.
Gazi Üniversitesi İşletme, Anadolu Üniversitesi Çalışma İktisadı, daha sonrasında Açıköğretimde Adalet, Boğaziçi Üniversitesi'nde İdare manasında Mükemmeliyetçilik programı, ADÜ’de Sosyoloji üzerine Yüksek Lisans...
Eğitim manasında kendini epey geliştirmiş!
Lakin biz onu birinci olarak 2006 yılında Miss Turkey Hoşluk müsabakasında "Veet Türkiye Güzeli" seçilmesiyle tanıdık.
İsmini duyurmasıyla modellik hayatının kapıları da arkasına kadar açılmıştı haliyle.
Bir müddet modellik yaptıktan sonra Didimli iş insanı Sedat Sarıbaş ile evlendi ve Aydın'a taşındı.
Çiftin bir erkek bir de kız çocuğu var. Eşi evvelce emlakçıymış, sonradan akaryakıta geçmiş. O da eşiyle birlikte ticarete atılmaya karar vermiş ve birlikte işleri büyütmüşler. Hatta vaktinde şöyle bir açıklama yapmıştı:
"Ticarette eşimle bir arada çalışıyoruz. Ben şu anda Efeler petrolü çalıştırıyorum, akaryakıt üzerine mesleğimiz. Eşim eski emlakçı. Ben çocukları bir noktaya getirdikten sonra bölüm değiştirdik biz. İşletmeyi ikimiz birlikte kurduk. Eşim de akaryakıtı bilmiyordu, Ben de akaryakıtı bilmiyordum. İçinde yetiştik, içinde büyüdük. Şu anda güzel bir noktada olduğumuza inanıyoruz. Kuşadası, Aydın ve Didim de iki tane olmak üzere 4 tane istasyonumuz var. Aydın'dakiyle ben ilgileniyorum. Kuşadası ve Didim’deki 2 istasyonumuzla eşim ilgileniyor."
2016 yılında istifa eden AKP Aydın Bayan Kolları Lideri Mediha Turgut'un yerine geçen Seda Sarıbaş, hiç kuşkusuz o devir herkesi şaşırtmıştı.
Hatırlıyorsunuz değil mi? Şöyle de bir açıklama yapmıştı o vakit: “Bu benim için çok değerli bir misyon. Vazifemin getirdiği sorumluluğun farkındayım."
Pekala modellikten işletmeciliğe, oradan da siyasete nasıl geçti?
“Siyaset, bizim ailemizde zati vardı. Babam, eşim siyasetin içinden gelmiş insanlardı. Benim için öğretici oldular. Çok büyük dayanaklarını gördüm. Yola AK Parti ile başladım ve devam ediyorum. Her daim de AK Parti içerisinde yer alacağım. Siyaset ağır geçiyor lakin eşim her daim bu mevzuda bana yardımcı oluyor."
Ortadan 5 yıl geçti ve bugün MKYK listesine girdi.
Haliyle yine gündem oldu...
Beşerler tebriklerini bu türlü iletti:
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
Nereden nereye gerçekten!