Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Moda Gıdalar

Moda Gıdalar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Moda Gıdalar

Gıda simgesel olabilir Eski zamanlardan beri, insanlar belirtilen gıdalara çeşitli nitelikler atfetmişlerdir Mesela, bazı erken Yakın Doğu uygarlıklarında, gıdalar sıcak veya soğuk niteliklere sahip olarak belirlenmişler ve ikisinin benzer yemekte birleştirilmemesi öğütlenmiştir Bazı ilkel toplumlar, bir kaplanın kalbini yemenin insanın cesaretini arttırdığına inanıyorlardı Bugün bile, toz haline getirilmiş gergedan boynuzunun cinsel şiddet vereceği inancı sebebiyle, gergedanlar türleri tükenecek kadar çok avlanmaktadırlar Gıdaların özelliklerinin minik değişikliklerle onları yiyenlere geçtiği şeklindeki ilkel beklentiye, modern Batı dünyasında, kas oluşturma nedeniyle çok miktarda proteinli yiyecek yiyen ve protein ilaveleri bölge sporcular misal oluşturmaktadırlar

Olağandışı yeme alışkanlıklarının benimsenmesi, kişinin politik görüşlerini açıklama etmesi için bir araç veya bir protesto yolu olabilir Beslenme konusundaki görüşlerin dinsel bir yönü bile olabilir

Şüphesiz beslenmeyle ilgili iddialarda bulunmaya hazırlanmış ehliyetsiz birçok insan vardır Ortaya çıkardıkları modalar gelip geçer, genellikle kısa ama yoğun bir coşkuyla belirginleşir ve daha sonra ilgi söner; sonra da yerini benzer şekilde zinde ve artan bir şekilde azalan diğer bir ilgi veya umut alır

Beverly Hills diyetiböyle bir modadır Bu diyete göre, birincil 2 hafta kilo kaybetmek ve şiddet için insanın yalnızca meyve yemesi gereklidir Scarsdale diyeti, Cambridge diyetigibi, kilo vermeye karşın düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli (ketojenik) bir diyettir Tüm bu diyetler, kısa yoldan nasıl yağ kaybedebileceğinize ilişkin cazibeli ama hatalı teorilere dayanmaktadırlar Bunların birçok kitap biçiminde yayınlanmıştır ve ticari galibiyet kazandıkları açık açık görülmektedir

Aldığımız çeşitli gıdalara ve sağlıkla ilişkilerine dair bilimsel çalışmalar, her sene ortaya çıkan bir takım modalara isteksiz olarak neden olmaktadırlar Kayıtlı bir gıdanın özelliklerine ilişkin olarak, ara sıra saygıdeğer yayınlarda, birkaç bilimsel rapor yayınlanır ve anında ardındaki moda makinesi işlemeye başlar Fazla geçmeden, bütün ülkedeki gazeteler ve dergiler bir takım gıdaların sihirli yararlarını veya ciddi zehirlerini tartışmaya başlar

Bugünkü yulaf kepeği modası buna bir örnektir Diyette lifin, özellikle çözülebilir lifin kullanımının kuşkusuz besleyici yararlan vardır; ama yulaf kepeğinin piyasada tanıtılma biçimi ve ırk kadar kabul edilme tarzını, bu yararından çok moda belirledi Her gün bir veya iki porsiyon yulaf kepeği yemenin kolesterolün düşürülmesine tezgâhtar olabileceği düşüncesini destekleyecek araştırmalar vardır lakin, bu nesil bulgular koskocoman bir ticari dalgaya yol açmıştır Tavsiye edilen miktarlar olan günde 35 ilâ 40 gram yulaf kepeğine eşit almak üzere 6 ya da daha pozitif kadeh yulaf tahılına ihtiyacınız olduğu halde, birçok tahıl şirketi ansızın yulaf kepeği ürünlerinin yararlarını anlatmaya başladılar Psyllium tohumu gibi diğer lif kaynaklarıyla ilgili bir tabi mahsul etkisi de konu ediliyor Hatta darı koçanı unu bile tahıl veya pişirme bileşenlerine dahil ediliyor

Halk Müziği bütün ihtiyaçlarının kolesterol seviyelerini devirmek olduğuna inanarak yulaf kepeği tüketiyorlar Kan yağlarının kontrolü için diğer perhiz değişikliklerine de ihtiyaç olduğunu göremiyorlar Keza, yulaf kepeği ve diğer lifler, bağırsakta kalsiyumla birleşerek vücudunuzun özümseyemeyeceği bir bileşik oluşturabilir Bu Vesile Ile, kalsiyum ve lif, potansiyel olarak yardımcı etkileri gerçekleşmeden vücuttan atılırlar bu nedenle, diyetinizde lif oranı yüksekse, normalden daha fazla kalsiyuma ihtiyacınız olabilir

Yulaf kepeğini lezzetli ayla getirmek için kullanılan bir takım maddelerin yağ ve şeker oranı fazla yüksektir genel olarak lif tüketiminizi arttırmak iyi bir fikirdir, lakin belirtilen bir gıdaya çok fazla odaklanmak iyi değildir özellikle bir ekmeği kepeği için yemek yemek bununla birlikte, kan kolesterolünü yükseltme potansiyeli, yulaf kepeğinin potansiyel yararlarını çok aşan tereyağı, şeker ve diğer bileşenleri fazla miktarda harcamak anlamına geliyorsa

Birkaç yıl önce ortaya çıkan aynı bir moda, büyük ölçüde efsanevi olan bir hastalığı içeriyordu Hipoglisemi, kanda olağandışı derecede düşük bir üzüm şekeri seviyesini gösteren bir terimdir Insülin veya oral hipoglisemik ilaçlar alan şeker hastalarında (bkz Şeker Hastalığı) ve bir takım nadir tümörlerin sonucu olarak ortaya çıkar Ama bununla ilgili bir moda başladı Moda, yemekten birkaç saat sonra aç, asabi ya da sinirli olan insanların hipoglisemiolduklarını i!Gıdalara ilişkin diğer yaygın hatalı anlayışlar aralarında, bazen vitaminlere ve minerallere atfedilen doğaüstü güçler yer alır Vitamin E ticari sömürünün bir hedefi gibi görülmektedir Bir teoriye göre yüksek dozlarda E vitamini cinsel performansı arttırır Diğer bir kuram E vitamininin yürek hastalığını önleyebileceğini öne sürer, c vitamininin de soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olduğu kabul edilir Yürütülen araştırmalar bunun doğruluğunu kanıtlamamıştır

Balın eşsiz besleyici yararları olduğu biçiminde iddialar çok sık duyulur Dürüst değildir Bal başlıca olarak sıradan şekerle aynı besleyici özelliklere sahiptir Vücudunuz onları işleme ve yararlanma konusunda bir fark gözetmemektedir

Organikkoşullarda yetiştirilen gıdaların besleyici kalitesinin daha yüksek olduğuna dair iddialar vardır, inorganik (kimyasal olarak yapılmış ve tamamlanmış) gübreler kullanılarak üretilen gıdaların besleyici kalitesinin daha düşük olduğu ileri sürülmektedir Oysa, laboratuarda incelendiklerinde, organikgübreyle yetiştirilmiş gıdalar ile ticari gübrelerle yetiştirilmiş olanlar arasındaki farklar böylece azdır veya hiç yoktur Organik bahçecilik ve çiftçilik uygulamaları, koruyucu bir manzara açısından açlık edilir olabilir, fakat elde edilen gıda, besleyicilik açısından geleneksel şekilde üretilmiş gıdadan daha üstün değildir

Gerekli proteinleri, yağları, karbonhidratları, vitaminleri ve mineralleri taşıyan dengelenmiş bir diyet bölge kişi için, daha sağlıklı olmayı vadeden moda diyetler amaçsız olmanın dışında zararsız bile olabilirler Acı hakiki şudur ki, katkı maddesi maddeleri veya özel gıdalar hastalıkları önleyemez Diyetle hastalıktan kaçınmanın en iyi yolu, dengeli bir perhiz uygulamaktır *
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt