iltasyazilim
FD Üye
Misket Köfteli Gülülük Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük boy patates
*1 tane soğan
*2 diş sarımsak
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber nane
Köftesi için;
*250 gr kıyma
*1 soğan
*Yarım çay bardağı ince bulgur
*Yarım çay bardağı galeta unu
*1 yumurta
*Karbonat
*Tuz karabiber pul biber
Bulgur topları için;
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 *su bardağı un
*2 *yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz, kimyon karabiber
Misket Köfteli Gülülük Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Öncelikle köftenin tüm malzemelerini karıştırıp küçük küçük toplar halinde yuvarlıyoruz, azıcık yağda bir çeviriyoruz tam pişirmeden
Daha sonra bulgur toplarının tüm malzemelerini karıştırıp küçük küçük un serpe serpe yuvarlıyoruz
Tenceremize 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ,soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz, üzerine bir patates küp küp doğruyoruz ,sonra iki yemek kaşığı salça koyuyoruz Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine hafif kızarttığımız köfteleri ve haşlanmış nohutu ekliyoruz ,daha sonra üzerine buçuk litre kadar sıcak su ekliyoruz Yemek kaynamaya başladıktan sonra patateslerde hafif piştikten sonra bulgur toplarını atıyoruz 10 dk kadar bir kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz ,tabi tuz karabiber ve nane de eklemeyi unutmayalım Afiyet olsun biz buna gülülük yemeği de deriz yöresel olarak
*1 büyük boy patates
*1 tane soğan
*2 diş sarımsak
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber nane
Köftesi için;
*250 gr kıyma
*1 soğan
*Yarım çay bardağı ince bulgur
*Yarım çay bardağı galeta unu
*1 yumurta
*Karbonat
*Tuz karabiber pul biber
Bulgur topları için;
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 *su bardağı un
*2 *yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz, kimyon karabiber
Misket Köfteli Gülülük Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Öncelikle köftenin tüm malzemelerini karıştırıp küçük küçük toplar halinde yuvarlıyoruz, azıcık yağda bir çeviriyoruz tam pişirmeden
Daha sonra bulgur toplarının tüm malzemelerini karıştırıp küçük küçük un serpe serpe yuvarlıyoruz
Tenceremize 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ,soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz, üzerine bir patates küp küp doğruyoruz ,sonra iki yemek kaşığı salça koyuyoruz Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine hafif kızarttığımız köfteleri ve haşlanmış nohutu ekliyoruz ,daha sonra üzerine buçuk litre kadar sıcak su ekliyoruz Yemek kaynamaya başladıktan sonra patateslerde hafif piştikten sonra bulgur toplarını atıyoruz 10 dk kadar bir kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz ,tabi tuz karabiber ve nane de eklemeyi unutmayalım Afiyet olsun biz buna gülülük yemeği de deriz yöresel olarak
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.