
Misket Köfteli Erişteli Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 150-200 gr kadar kıyma
- 1 yemek kaşığı pirinç (yıkanmış hafif haşlanmış)
- Tuz ,karabiber
- Köfteleri bulamak için;3-4 yemek kaşığı un
- 1 küçük kase erişte
- 1 çorba kasesi yoğurt (katı tarafından)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Misket Köfteli Erişteli Yoğurtlu Çorba Tanımı Yapılışı
- Kıyma ,pirinç ,tuz ,karabiber karıştırılır ,misket büyüklüğünde köfteler yapılır unlu tabağa alınır una bulanır.
- 4 su bardağı kadar suyu uygun tencerede orta ateşte kaynatılır.
- Biraz tuz ve bir iki damla kadar sıvı yağ eklenir erişte eklenir.7-8 dk haşlanır .
- Köfteleri eklenir birkaç dk kaynatılır.
- Diğer uygun tencerede bir çorba kasesi yoğurt katı tarafından, 1 yumurta ,2 yemek kaşığı un çırpılır.
- Erişte köfteli haşlama suyuyla bir arada yoğurtlu yumurtalı tencereye aktarılır bir taraftan çırpmaya devam edilir kesilmesin diye.
- Orta kısık ateşte kaynarken orta ara karıştırarak küçük bir tavada bir yemek kaşığı salça,bir yemek kaşığı sıvı yağda bir iki çeşit çevrilir ve kaynayan çorbaya eklenir,karıştırılır.
- Biraz daha sıcak su eklenir kıvamı nasıl istenirse.
- Servis tabağına alınır üzerine tercih edilirse pul biber nane eklenir.