
Mısırlı Buğday Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Sarımsak (tercihe göre)
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
Mısırlı Buğday Salatası Tanımı Yapılışı
- Buğday ve mısırı haşlayalım ,yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsağı bir kase içerisine hazırlayalım.
- Haşlanmış ve soğumuş buğday ve mısırı yoğurtla karıştıralım.
- Sos için gerekli materyalleri tavaya alıp hazırlayalım.
- Yoğurtlu salataya sosu dökerek servis yapabiliriz.
- Buğday ve mısırı fazladan haşlayıp buzdolabı poşetlerini bölerek buzluğa atıyorum .
- Çıkarıp hazırlaması daha pratik oluyor tavsiye ederim.