Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi nasıl yapılır
Resimli Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
imagesmisirlibaklalitavsanyahnisitarifiresimli5ad4256359fbb
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Malzemeleri :
12 tatlı kaşığı tuz
1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 8'e bolunmuş)
4 corba kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
14 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze cekilmiş)
1 12 corba kaşığı aycicek yağı
1 soğan (cok iri doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl (3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 olgun domates (kabuğu soyulup, cekirdekleri cıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
500 g taze patates (yıkanıp, kabukları iyice fırcalandıktan ya da soyulduktan sonra, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 konserve mısır (her biri 6 parcaya kesilmiş)
225 g ic bakla
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Tavşan parcalarının ustune tuzun yarısını serpin Bir tepside un, kırmızıbiber, kekik ve karabiberi karıştırıp, tavşan parcalarını ustunde altust ederek, her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın Aycicek yağının 1 corba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca tavşan parcalarını koyup, her iki yuzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar, altust ederek kızartın Sonra delikli spatulayla bir tabağa cıkarın
Kalan aycicek yağını tencereye koyup, ısınınca soğanı ekleyin ve surekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Sarımsağı ekleyip, 30 saniye daha pişirdikten sonra, tavşan parcalarını koyarak, karışımı suyunun 13'unu cekinceye kadar(4 5 dakika) pişirin Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, tavşan parcalarını iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin
Bu arada patatesleri bir tencereye koyup, ustlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Patatesler pişerken, başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca mısır parcalarını koyup, 5 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, haşlanmış mısırları delikli spatulayla birtabağa cıkarın Oburtenceredeki patates dilimlerini delikli spatulayla birtabağa cıkarıp, ic baklaları patateslerin pişme suyunda 8 10 dakika haşlayın Sonra tencereyi ateşten alıp, baklaları bir suzgecte suzerek, bir kenara bırakın
Tavşan parcaları pişince ic baklaları ve kalan tuzu ekleyip, karışımı kisık ateşte 2 3 dakika daha pişirin Patates dilimlerini ve mısır parcalarını 4 corba kasesine boluşturup, tencereyi ateşten alarak, tavşan yahnisini de kaselere boluşturun ve bekletmeden servis yapın
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi nasıl yapılır
Resimli Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
imagesmisirlibaklalitavsanyahnisitarifiresimli5ad4256359fbb
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Malzemeleri :
12 tatlı kaşığı tuz
1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 8'e bolunmuş)
4 corba kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
14 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze cekilmiş)
1 12 corba kaşığı aycicek yağı
1 soğan (cok iri doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl (3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 olgun domates (kabuğu soyulup, cekirdekleri cıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
500 g taze patates (yıkanıp, kabukları iyice fırcalandıktan ya da soyulduktan sonra, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 konserve mısır (her biri 6 parcaya kesilmiş)
225 g ic bakla
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Tavşan parcalarının ustune tuzun yarısını serpin Bir tepside un, kırmızıbiber, kekik ve karabiberi karıştırıp, tavşan parcalarını ustunde altust ederek, her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın Aycicek yağının 1 corba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca tavşan parcalarını koyup, her iki yuzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar, altust ederek kızartın Sonra delikli spatulayla bir tabağa cıkarın
Kalan aycicek yağını tencereye koyup, ısınınca soğanı ekleyin ve surekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Sarımsağı ekleyip, 30 saniye daha pişirdikten sonra, tavşan parcalarını koyarak, karışımı suyunun 13'unu cekinceye kadar(4 5 dakika) pişirin Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, tavşan parcalarını iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin
Bu arada patatesleri bir tencereye koyup, ustlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Patatesler pişerken, başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca mısır parcalarını koyup, 5 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, haşlanmış mısırları delikli spatulayla birtabağa cıkarın Oburtenceredeki patates dilimlerini delikli spatulayla birtabağa cıkarıp, ic baklaları patateslerin pişme suyunda 8 10 dakika haşlayın Sonra tencereyi ateşten alıp, baklaları bir suzgecte suzerek, bir kenara bırakın
Tavşan parcaları pişince ic baklaları ve kalan tuzu ekleyip, karışımı kisık ateşte 2 3 dakika daha pişirin Patates dilimlerini ve mısır parcalarını 4 corba kasesine boluşturup, tencereyi ateşten alarak, tavşan yahnisini de kaselere boluşturun ve bekletmeden servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.