
Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
- 1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
- Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
- Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Evvelden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.