Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kısım pırasa
- 2 kol yeşil soğan
- Biraz maydanoz ve dereotu
- 1 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı mısır unu
- 1/2 (yarım) çay bardağı beyaz un
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Susam ve çörekotu
Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasa yeşil kısımları dahil yeşil soğan ile birlikte yağda kavrulur, soğumaya bırakılır.
- Yumurta ve yağ çırpılır, sonra yoğurt eklenip tekrar çırpılır.
- Karışıma mısır unu, beyaz un, kabartma tozu ve mahlep eklenip çırpılır.
- Kavrulan materyaller, havuç,dereotu ,maydanoz ve lor peyniri eklenip çırpılır.
- 26 cm çapında yağlanmış tepsi ya da kalıba dökülür.
- Üzerine susam ve çörekotu ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.