bilgisayarci
FD Üye
Mısır Unlu Helva Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya (tercihen)
Mısır Unlu Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbet için gerekli gereçleri bir kaba alıp şekeri eriyene kadar karıştıralım helvamız için tencereye yağları alalım yağ eriyince unları ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım.
- Yağ kendini salmaya başlamış ve helvanın rengi istediğimiz o karamelimsi hale gelmişse üzerine cevizi ekleyip şöyle bir iki çevirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım.
- Hazırladığımız şerbeti azar azar dikkatlice üzerine döküp karıştıralım un toprağı kalmasın.
- Tekrar ocağa alalım ve karıştırarak şerbetini çektirelim ocağın altını kapatıp helvamızı biraz dinlendirelim. Afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.