Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (siz margarin de koyabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5-3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yoğurdu kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz. Elimizde yağ güzelce yumuşayıp, eriyor.
- Ardından un hariç öteki tüm materyalleri ekliyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak sakız üzere bir hamur olmalı.
- Sonra istediğiniz hali verebilirsiniz ben üzerine çatalla kakaolu form yaptım.
- 160 derece fırında 20 dk pişirelim. (pişirme mühleti fırından fırına değişebilir, yüzü hafif kızarmalı).
- Püf noktası: hamur 10- 15 dakika yoğurulmalı ve yayılmaması için sıcak fırına verilmeli.
Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.