
Mısır Konserve Tanımı İçin Gereçler
- Mısır
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Mısırı geçecek halde su
Mısır Konserve Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısırları ayıklayın yıkayıp süzgeçten geçirin.
- Daha sonra ocağa alıp kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca içine tuz ve şekerini koyup karıştırın.
- Mısır dişe gelmeyecek formda olunca yani pişince kaynar halde kavanozlara alıp sıkıca kapatıp aksi çevirin.
- Daha sonra tencereye kaynar su koyup ocağa tekrar koyun.
- Kaynayan suya kavanozları zıt formda 2 dk bekletin ve alıp düzgünce bir kenara koyun.Ters olacak formda.
- Üzerine örtü serin, 1 gün hiç ellemeyin, buna uyutma süreci deniliyor ,aynı melemendeki üzere konservedeki üzere.
- Daha sonra alıp istediğin yerde koruma edebilirsin .
