bilgisayarci
FD Üye

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon ve isteğe bağlı köri (ben kullanmadım çocuklar sevmediği için)
- Mısır gevreği
- 1 litre sıvı yağ
Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü ortadan ikiye bölüp her parçayı ince ince kesiyoruz (şekil fotolarda mevcut).
- Bir kasede yumurta, süt, un, mısır unu, ezilmiş sarımsak ve baharatları atıp boza kıvamı gibi sos hazırlıyoruz.
- Sosun içine tavukları atıp iyice karıştırıyoruz daha sonra kaseyi streçleyip buzdolabında 2-3 saat kadar bekletiyoruz.
- Gelelim pişirmeye:Kızartma tavamıza yağı alıp bir güzel ısıtıyoruz.
- Yağ ısınırken mısır gevreklerini biraz eziyoruz ki küçük parçalar halinde kullanıcak isterseniz 1-2 tur robotta çekebilirsiniz ama çok ufalmasın tavuklarımızı alıp mısır gevreğinde paneleyip kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıyoruz.
- Ben yanında elma dilimi patates ile servis ettim tabi ketçap, mayonez olmazsa olmazımız ???? güzel bir de salata ile tüketebilirsiniz???? yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.