Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Gevrekli Tavuk

Mısır Gevrekli Tavuk

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
misir-gevrekli-tavuk.jpg

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet tavuk göğsü
Sosu için:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon ve isteğe bağlı köri (ben kullanmadım çocuklar sevmediği için)
Panelemek için :
  • Mısır gevreği
Kızartmak için :
  • 1 litre sıvı yağ

Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsünü ortadan ikiye bölüp her parçayı ince ince kesiyoruz (şekil fotolarda mevcut).
  2. Bir kasede yumurta, süt, un, mısır unu, ezilmiş sarımsak ve baharatları atıp boza kıvamı gibi sos hazırlıyoruz.
  3. Sosun içine tavukları atıp iyice karıştırıyoruz daha sonra kaseyi streçleyip buzdolabında 2-3 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Gelelim pişirmeye:Kızartma tavamıza yağı alıp bir güzel ısıtıyoruz.
  5. Yağ ısınırken mısır gevreklerini biraz eziyoruz ki küçük parçalar halinde kullanıcak isterseniz 1-2 tur robotta çekebilirsiniz ama çok ufalmasın tavuklarımızı alıp mısır gevreğinde paneleyip kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıyoruz.
  6. Ben yanında elma dilimi patates ile servis ettim tabi ketçap, mayonez olmazsa olmazımız ???? güzel bir de salata ile tüketebilirsiniz???? yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt