
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 1 kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (Kontrollü)
- 400 gram sürülebilir çikolata
- 5-6 kaşık sıvı yağ
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öteki tüm materyalleri karıştırıyoruz. Krema üzere kıvam elde ediyoruz.
- Daha sonra unu denetimli ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Hal verip 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Çikolatayı benmari eritip içine sıvı yağ ekliyoruz.
- Soğuyan kurabiyeleri evvel sosa sonra kırıntı yaptığımız mısır gevreğine buluyoruz….