
Mısır Gevrekli Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 grm margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası yoksa buğday
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 kase mısır gevreği
- 2 paket çikolata (80 gramlık)
Mısır Gevrekli Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alın evvel güzelce yoğurun yavaş yavaş un ekleyin .
- Hamur yumuşak fakat ele yapışmayan bir noktada olacak kıyırlığı yoğururken hissedeceksiniz cevizden biraz daha büyük kesimler koparıp yuvarlayın tepsiye dizin.
- 170 derecede hafif pembeleşinceye dek pişirin ,soğuyan kurabiyeleri benmari yolu erimiş çikolataya ister kurabiyenin hepsini batırın
- İsterseniz yanlızca üstünü batırıp elinizce çok hafif fazla un ufak etmeden mısır gevreğine batırın.
- Dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz, kesinlikle denemelisiniz ????????.