Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

mısır ekmeği

mısır ekmeği
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
mısır ekmeği ekmek makinasında mısır ekmeği mayalı mısır ekmeği ekmek makinesinde mayalı tarifi makinasında tarifi cevizli & zeytinli ekmek malzemeler * bir buçuk yemek kaşığı kuru maya (ben yarım paket yani 21 gr yaş mayayı eriterek kullandım) * 35 bardak un (ben yarısını kepekli un ile yaptım) * 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı * aldığı kadar un * yarım su bardağı dilimlenmiş zeytin * yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz * 1+14 su bardağı sıcak su * 1 çay kaşığı tuz (bana tuzsuz geldi bir dahaki sefere 2 dere kaşığı tuzlu kullanacağım) * 1 tatlı kaşığı bal (ben şeker kullandım) hazırlanışı * 35 su bardağı unu,şekeri,tuzu, mayayı, suyu ve yağı kabaca karıştırın ve hamuru 10 dk dinlendirin * cevizi katın, bir elinizle hamuru yoğururken diğer elinizle hamurun elinize yapışmayacak kıvama gelebilmesi için un ek edin Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın hamuru elastik bir ışık halkası gelene dek yoğurun 15 2 saat kalorifer yanına dinlendirin(ben kaloriferin üzerine koydum maya ekşi ekşi koktu pişirirken yanına düzenlemek gerekiyor sanırımmisirekmegi5c4f24404c8edalt ) * dinlendirdikten sonradan zeytinleri katın ve fazla hırpalamadan yoğurun Yağlanmış ekmek kalıbına koyup 1 saat dinlendirin * 175 derecede 40 dk pişirin Fırına koymadan önce hamur üstünde yarım cm 'lik çizikler atarsanız içi daha iyi pişer Sağlık Durumu olsun id  

858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt