iltasyazilim
FD Üye
Mis Su Böreğim Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 yumurta
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su
İç malzemesi;
*500 gr peynir
*Yarım tutam maydanoz
*Arası ve üstü için
*4 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*
Mis Su Böreğim Tarifi Yapılışı Ununuzu yoğurma kabının içine alın ve ortasına yumurtaları kırın 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve yavaş yavaş su ekleyerek sert sayılabilecek bir hamur elde edin (Hamurun sertliği mantı hamuru gibi olmalı) Hamurunuzu 20 dakika bekletin Yufkalarınızı açmadan önce 4 litre suyu kaynatmak üzere ocağa alın Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz katın Ayrı bir yerde derin bir kabın içine de 4 litre kadar soğuk su koyun Peynirinizi başka bir kapta ufalayın ve üzerine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın Aynı zamanda bir tavada tereyağınıza sıvı yağı da ekleyerek tereyağınızı eritin ? Hamurunuzdan 10 eşit beze yapın Çok az unla bezelerinizi oklavayla açın Yufkalarınızın ince olmasına dikkat edin
Böreği tepsiye dizme aşaması: İlk yufkadan başlayarak önce yufkanızı kaynar suyun içine yavaşça atın 10 saniye kadar bekletin ve yufkanızı kaynar sudan çıkartıp hemen soğuk suyun içine atın Soğuk sudan çıkardığınız yufkanın suyunu süzerek yağladığınız fırın tepsisine serin Sermiş olduğunuz her yufkanın tüm yüzeyine erittiğiniz yağdan sürün Beş yufkayı aynı aşamadan geçirin ve peynirli harcınızın tamamını 5 yufkanın üzerine yayın Diğer 5 yufkayı da sırayla önce kaynar suda bekletin Ardından soğuk suyun içine atın Suyunu süzün ve tepsiye yayın Her katı yağlamayı unutmayın En son katın üzerini de yağladıktan sonra böreğinizin değişik yerlerine bıçağınızın ucuyla 810 delik açın Önceden ısıttığınız ve 225 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin Üzeri nar gibi kızaran böreğiniz servise hazırdır Oooh misss?Afiyet olsun ??
#suböreği asumancamutfak instagram
*3 yumurta
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su
İç malzemesi;
*500 gr peynir
*Yarım tutam maydanoz
*Arası ve üstü için
*4 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*
Mis Su Böreğim Tarifi Yapılışı Ununuzu yoğurma kabının içine alın ve ortasına yumurtaları kırın 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve yavaş yavaş su ekleyerek sert sayılabilecek bir hamur elde edin (Hamurun sertliği mantı hamuru gibi olmalı) Hamurunuzu 20 dakika bekletin Yufkalarınızı açmadan önce 4 litre suyu kaynatmak üzere ocağa alın Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz katın Ayrı bir yerde derin bir kabın içine de 4 litre kadar soğuk su koyun Peynirinizi başka bir kapta ufalayın ve üzerine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın Aynı zamanda bir tavada tereyağınıza sıvı yağı da ekleyerek tereyağınızı eritin ? Hamurunuzdan 10 eşit beze yapın Çok az unla bezelerinizi oklavayla açın Yufkalarınızın ince olmasına dikkat edin
Böreği tepsiye dizme aşaması: İlk yufkadan başlayarak önce yufkanızı kaynar suyun içine yavaşça atın 10 saniye kadar bekletin ve yufkanızı kaynar sudan çıkartıp hemen soğuk suyun içine atın Soğuk sudan çıkardığınız yufkanın suyunu süzerek yağladığınız fırın tepsisine serin Sermiş olduğunuz her yufkanın tüm yüzeyine erittiğiniz yağdan sürün Beş yufkayı aynı aşamadan geçirin ve peynirli harcınızın tamamını 5 yufkanın üzerine yayın Diğer 5 yufkayı da sırayla önce kaynar suda bekletin Ardından soğuk suyun içine atın Suyunu süzün ve tepsiye yayın Her katı yağlamayı unutmayın En son katın üzerini de yağladıktan sonra böreğinizin değişik yerlerine bıçağınızın ucuyla 810 delik açın Önceden ısıttığınız ve 225 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin Üzeri nar gibi kızaran böreğiniz servise hazırdır Oooh misss?Afiyet olsun ??
#suböreği asumancamutfak instagram
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.