Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mis Kokusu Enfes Lezzetiyle (Güveç)

Mis Kokusu Enfes Lezzetiyle (Güveç)
0
58

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
mis-kokusu-enfes-lezzetiyle-guvec.jpg

Mis Kokusu Enfes Lezzetiyle (Güveç) Tanımı İçin Materyaller

• 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük kapi biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 ortaboy patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 adet büyük domatez
  • 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 450 gram kuşbaşı güveçlik et
  • 1 tutam yeşil fasulye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Mis Kokusu Enfes Lezzetiyle (Güveç) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuşbaşı etimizi güvecin altına yerleştirin.
  2. Zerzevatları istediğiniz boyutta doğrayıp güvece yerleştirelim ben hepsini biraz iri doğradım.
  3. Soğanı 4 eşit modüle böldüm ve üzerine koydum siz isterseniz doğrayabilirsiniz.
  4. Sarımsakları tüm olarak koydum ve en son salçayı tuz ve yağlarını koydum.
  5. 2 bardak sıcak su koyup kapağını kapatıp biraz kaynadıktan sonra hafifçe ezmeden yavaşça karıştırıyoruz.
  6. Yemek piştikten sonra en az 15 dakika dinlenmeli hem kıvam alması için hem daha lezzetli olması için.
  7. Pişen nefis güveç servise hazır. Afiyet olsun.

Similar threads

Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk göğsü kuşbaşı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet kapya biber (Küçük boy)2 adet yeşil biber (Küçük boy)8 adet mantar1 yemek kaşığı domates biber karışık salça2 yemek kaşığı domates sosu (Kışlık konserve)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kuşbaşı et2 adet patates2 adet patlıcan3 adet yeşil biber4 adet domates10-15 adet arpacık soğan1 baş sarımsak4 yemek kaşığı tereyağı Sosu için: 2 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekik2 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç) Tanımı İçin Materyaller 1 kilo dana kuşbaşı (tercihen iç bonfile)1 adet patlıcan2 adet kapya biber2 adet büyük köy biberi2 baş sarımsak (15-20 diş)10-15 adet arpacık soğan8-10 adet kiraz domates1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı salça1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Güveç Tanımı İçin Materyaller 600 gram kuşbaşı et4-5 adet patlıcan3 yeşil biber2 kırmızı kapya biber4 adet kabuğu soyulmuş domates3 adet kuru soğan6-7 diş sarımsak1 yemek kaşığı karışık salçaTuzSıvı yağ Güveç Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Ben birinci başta eti yarı buçuk haşladım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Patlıcan Güveç Tanımı İçin Gereçler 250 gram kadar kuyruk yağı1 kg kuzu kuşbaşı4 adet patlıcan5-6 adet orta uzunluk domates6-7 adet yeşilbiber (Acı sevenler birkaç tane acı biber doğrayabilir.)1 büyük kırmızıbiber3 orta uzunluk soğan7-8 diş sarımsak1 küçük çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt