Mis Kokulu Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
- Yarım çay bardağı un
- Nane
Mis Kokulu Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yağ, tuz, pirinç ve suyu tencere alalım yumuşayana kadar güzelce kaynatalım.
- Öbür bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı 1 su bardağı kadar ılık suyla güzelce çırpalım.
- Pirinçler güzelce yumuşayıncaya karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbamıza ekleyelim.
- Kaynadığı vakit kısık ateşte 10/15 dakika kadar daha kaynatalım. Ortada karıştıralım.
- Piştikten sonra altını kapatalım ve içimizi ısıtan mis kokulu yayla çorba’mızı afiyetle içebilirsiniz. Afiyet olsun ???? ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.