
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı kadar un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Beyazlaşmaya başlayınca içine sıvı yağ süt vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Biraz daha karıştırdıktan sonra içine ununu ekleyelim.
- Boza kıvamına getirelim.
- Ardından içine portakal kabuğu rendesi cevizi ve tarçını ekleyelim kalıbı yağlayıp unlayalım.
- 180 derecelik soğuk fırına atalım. Kontrollü bir şekilde pişirelim. Evin içi mis gibi kokuyor. Yemeside çok keyifli. Afiyet olsun.