Mis Üzere Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr irmik
- 400 ml süt
- 1 su bardağı
- 250 gr tereyağı yahut margarin
- 2 su bardağı şeker
- Sade dondurma
Mis Üzere Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencere sütü şekeri ve suyu ek edip aygazı açıyoruz çok az ısıtıp şekeri eritiyoruz içinde niyet şekerin erimesi aygazi çok açmaya gerek yoktur sonra aygazı kapatın.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz.
- İyice eridikten sonra irmiği katıp kavuruyoruz burda baya uğraştım biraz kollar yoruluyor tabi lakin kıymet mis üzere oldu.
- Rengi değişinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra süt şerbetimizi döküyoruz ve bir 10 dk daha karıştırıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp helvamızı dinlendiriyoruz.
- Daha sonra bir kase içine streç sinema yerleştirip irmik helvamızı koyup içine dondurmamızı yerleştirip kaseye koyuyoruz ve üstüne fıstık ile süsleyebiliriz. Mesken halkı çok sevdi sizde deniyebilirisiniz. Afiyet olsun .