
Mis Üzere Anne Köftesi (Fırında) Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 800 gram dana kıyma
- 2 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar ekmek içi (Ben çeyrek köy ekmeği içi kullandım)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- Kekik
Mis Üzere Anne Köftesi (Fırında) Tanımı Yapılışı
- Ekmek içini rondodan geçirdim.
- Daha sonra maydanoz, sarımsak ve soğanı birlikte rondodan geçirdim.
- Bütün materyalleri ekleyip yoğurdum. Yarım saat kadar dinlendirdim.
- Fırın tepsisini yağladım (Yağlı kağıt kullanmayın sulu olacak)
- Köfteleri dizip ortalarına patates ekledim.
- Evvelden ısıtılmış fanlı 270 derece fırına koydum.
- Bu sırada salça sosunu hazırladım. Salçayı suyla açtım.
- 10-15 dakika sonra köfteyi fırından çıkarıp sosunu üzerine gezdirdim ve tekrar fırına koydum.
- Denetimli bir biçimde 45 dakika kadar pişirdim (Patatesleri denetim edin, patates pişince köfte de olmuş demektir) Afiyet olsun ❤