Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Miniş Tartoletler

Miniş Tartoletler
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
minis-tartoletler.jpg

Miniş Tartoletler Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 100 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1.5-2 su bardağı un
Kreması İçin
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti
Üzeri İçin
  • Dilimlenmiş meyveler
  • Pasta süsleri
  • Çikolata sosu

Miniş Tartoletler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için olan tüm gereçlerimizi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak unu denetimli ekliyoruz.
  2. Yağlı kağıt serip hamuru ortasına alıyoruz ve merdaneyle ince bir biçimde açıyoruz. Yuvarlak olacak formda kalıpla kesiyoruz.
  3. Kapkek tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz ve fazla kabarmaması için kürdanla deliyoruz.
  4. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen hamurlarımızı soğumaya alıyoruz. Artık ise kremayı hazırlıyoruz.
  5. Kremşanti hariç bütün gereçlerimizi bir tencereye alıp pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp kremşantiyi ek ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuyan hamurlarımızı çikolata sosuna batırıp daha sonra pasta süslerine batırıyoruz. İçerisine de krema sıkıp meyve koyuyoruz. Çok lezzetli bu minik ikramlıkları kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
 

Similar threads

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı İçin Gereçler 100 gr tereyağ ( oda ısısında)1 adet yumurtaYarım çay bardağı pudra şekeri1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz) Kreması için; 2 su bardağı süt1 yumurta2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişastaYarım su bardağı toz şeker Ocaktan aldıktan sonra; 60...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 150 gram tereyağı yahut margarin1 adet yumurtaYarım su bardağından biraz fazla toz şeker1 paket vanilya1 tutam2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Kreması için 500 ml sütYarım su bardağından biraz fazla mısır nişastasıYarım su bardağı toz şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Küçük Tartolet Tanımı İçin Gereçler 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)3 yemek kaşığı pudra şekeri1 adet yumurta2 su bardağından 1 parmak eksik un1 paket vanilya Kreması İçin 500 ml süt2 yumurta sarısı2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağ1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Meyveli Tartoletler Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 50 gr oda ısısında tereyağı3 yemek kaşığı pudraşekeri2 adet yumurta sarısı2 paket vanilya şekeri2 yemek kaşığı soğuk su220 gr un Kreması 500 ml süt80 gr şeker2 paket vanilya şekeri1/2 (yarım) su bardağı nişasta1 yemek kaşığı un30 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Tartolet Tanımı İçin Materyaller Hamur 150 gram margarin yahut tereyağı1 adet yumurta2 su bardağı un +1 yemek kaşığı1 adet vanilyaYarım bardak şeker1 tutam tuz Kreması 2,5 su bardağı sütYarım su bardağı un1 yemek kaşığı nişasta1 adet vanilya1 kahve fincanı şeker2 kaşık kremşanti1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt