
Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü)
Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri un hariç bir kabın içinde karıştıralım.
- 2, 5 su bardağı un sonrası hamurun kıvamına nazaran ek yapılarak hamur toplandıktan sonra istenilen büyüklükte kesimler koparılıp tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180’ evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirilir. Afiyet olsun (istenilirse pişip soğuyan kurabiyeler buzlukta daha sonra kullanılmak üzere saklanılabilir).