Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Minik Tam Buğday Ekmeği

Minik Tam Buğday Ekmeği
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
minik-tam-bugday-ekmegi.jpg

Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
  2. Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
  3. Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
  4. Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
  5. Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
  6. Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
  7. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
  8. Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
  9. Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
  10. Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
  11. Hamurların ortasına çizik atalım.
  12. Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
  13. İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt