Minik Simitler Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 2 yumurta (sarıları içine yumurtanın akı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Susam
- Ayırdığımız yumurta akı
Minik Simitler Tanımı Yapılışı
- Un dışında bütün gereçler bi kaba alınarak yoğrulmaya başlanır.
- Daha sonra un koymaya başlanır ve kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Hamur hazır olduktan sonra kesimler koparılarak şekillendirilir. Ayırdığımız yumurta akına sürülüp susama batırılır.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarsan kadar pişirin. Afiyet olsun.Ben uzun müddettir bu tanımı yapıyorum eşim ve çocuklarım çok severek yiyorlar denemenizi tavsiye ederim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.