elektronikci
FD Üye

Minik Pizza Tanımı İçin Materyaller
- ️1 su bardağı ılık süt
- ️1 çay kaşığı toz maya
- ️1 çay kaşığı toz şeker
- ️Yarım çay kaşığı tuz
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️2.5 su bardağı un
- Ketçap
- Kekik
- ️Kaşar peyniri (Beyaz peynir, tulum peynir ya da sevdiğiniz rastgele bir peynir olabilir)
- ️Sosis
- ️Sucuk
- ️Mısır
Minik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına ılık sütü alıp üzerine maya, şeker, tuz ve zeytinyağını güzelce karıştıralım. Gerisinden unu ekleyip güzelce yoğuralım (Un az gelirse azar azar ekleyelim. Hamur ele yapılmayacak kıvamda olsun)
- Hamurumuz hazır olduktan sonra ince uzun bir form verip evvel tam ortasından ikiye uzunlamasına sonra minik minik kesimlere bölelim (Toplam 12 adet minik hamur elde edeceğiz)
- Minik hamurlarımıza elimizle hal verip tepsimize yerleştirelim ve üzerine çatal batıralım şişmesin diye.
- Akabinde küçük bir kaba ketçap ve kekik alıp karıştıralım ve hamurlarımızın üzerine sürelim.
- Son olarakta evvel peynir arkasındanda sosis, sucuk ve mısırları ekleyip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.