Minik Pastacıklar Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için :
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1,5yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı şeker
Minik Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı yapalım.
- Kremşanti hariç tüm materyalleri ekleyip çırpalım .
- Krema biraz ılıyınca kremşantiyi ek edilecek ve mikser yardımı ile pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Kek hamurunu güzelce çırpalım ve sufle kaplarını yağlayalım.
- Hamurumuzu kaplara dökelim ve bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynatalım .
- Sufle kaplarımızı tencereye koyalım üstünü kapatıp 10 dk pişirelim.
- Sonra kekleri soğuduktan sonra ortadan kesip kremamızdan ortasına sıkalım ve en sonda üstüne sıkıp süsleyelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.