Minik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı un
- 3 dolu yemek kaşık kakao
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 pk vanilya
- Ilıyınca 1 paket krem şanti
- Hazır çikolatalı sos
- Hindistan cevizii
- Ve içine muz
Minik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarife muhallebi ile başlayalım. Tüm gereçleri koyalım tenceremize.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ılımaya bırakalım.
- Ilıdıktan sonra içine toz krem santi atıp çırpalım.
- Diğer taraftan kekimiz için yumurtaların akını sarısını ayırt edip şekerle çırpalım.
- Kakaomuzu unumuzu ve yarım paket kabartma tozunu ekleyelim.
- Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
- 180 derecede 9 dk pişmesi kâfi olacaktık.
- Fırından çıkan, ılımış kekin üzerine 1 bardak süt gezdirelim.
- Hemen akabinde çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
- İki kat ortasını muhallebi ve muz koyalım .
- Kenarlarına da bu harçtan bıçak yardımıyla yedirelim en son hindistan cevizine buladıktan sonra üzerine çikolatalı sos dökelim.
Dolapta 2 saat kadar dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Minik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.