
Minik Bazlamalar Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı elenmiş un
Minik Bazlamalar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçler yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır.
- Daha sonra un ile kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
- Kıvamını alan hamurumuz sert bir taban üzerine alınarak hafif bir yoğurma sürecinden sonra rulo haline getirilerek 12 modüle bölünür.
- Eşit modüle böldüğümüz hamurları yuvarlayarak unlanmış bir yer üzerine bırakılır ve üzeri streç ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
- Daha sonra tava ocağı alınır ve ölçüsünü istediğimiz bir tereyağı ile önlü gerili kızartmaya başla alınır kimden deneyenlere afiyet olsun ben çok beğendim şahane ve lezzetli bir tanım ????????????.