elektronikci
FD Üye
Minik Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Un
- 2 paket kabartma tozu
- Tereyağı (Üzerine sürmek için)
Minik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Sonra kabartma tozu ve unu koyuyoruz.
- Ele yapışmayacak kıvam alana kadar un ekleyip, yoğuruyoruz.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuzdan küçük yumaklar yapıp, açıyoruz ister kalın ister ince yapabilirsiniz.
- Tavamızın altını orta derecede açıp, pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tereyağını üstüne sürüyoruz afiyet olsun????