Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mini Tartoletler

Mini Tartoletler
0
56

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mini-tartoletler.jpg

Küçük Tartoletler Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için malzemeler️
  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • 2 su bardağından biraz eksik un
  • 1 adet yumurta
️Kreması için️
  • 2 ,5 su bardağı süt (500ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı koymayabilirsiniz fakat çok hoş oluyor)
  • Yarım paket (100ml)krema

Küçük Tartoletler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kremanın hazırlanışı:Tencereye tereyağ,vanilya,beyaz çikolata ve krema hariç bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
  2. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocağın altını kapatıp içine tereyağ,vanilya ve beyaz çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  4. Kremanın üzerini bir poşet ile temas ettirerek kapatıyoruz. 1 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan kremayı bir çırpma kabına alıyoruz mikser ile çırpıyoruz. Koyu bir kıvamda oluyor üzerine sıvı kremayı ekleyip kıvamı açılana kadar çırpıyoruz.
  6. Bir sıkma torbasına koyup tartoletlerin içini dolduruyoruz.
  7. Hamurunun hazırlanışı:Küp küp doğranmış soğuk tereyağı,vanilya,pudra şekeri,çekilmiş fındık ve unu mutfak robotu yahut hamur makinesinde yoğuruyoruz. Kum üzere oluyor bundan sonra 1 yumurta ekleyip hamuru toparlıyoruz.
  8. 24 lü tartolet (mini muffin kalıbı)kalıbına hamurumuzu yerleştiriyoruz.
  9. Bu hamurdan bende 24 lü küçük kalıptan bir tanede küçük kalıptan çıktı. 15gr lık toplar yaptım. Tam kıvamında oldu.
  10. Büyük tekli kalıplara yaparsanız 25 gram lık ayarlayabilirsiniz. Fazla kalın olmasın.
  11. Kalıplara yerleştirdiğimiz hamurların ortasını çatalla delikler açıyoruz.
  12. Fırına koymadan evvel 5,10 dakika buzdolabında soğutuyoruz.
  13. 160 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 15 dakika kâfi gelebilir.
  14. Kalıptan çıkarıp düzgünce soğuyunca içlerini krema ile dolduruyoruz.
  15. İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.Bizim konutun en sevilenlerinden,kesinlikle çok lezzetli oluyor. Tüm ayrıntılarıyla anlattım denemenizi tavsiye ederim
Küçük Tartoletler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt