
Küçük Tartoletler Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için malzemeler️
- 100 gram soğuk tereyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
- 2 su bardağından biraz eksik un
- 1 adet yumurta
- 2 ,5 su bardağı süt (500ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı koymayabilirsiniz fakat çok hoş oluyor)
- Yarım paket (100ml)krema
Küçük Tartoletler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremanın hazırlanışı:Tencereye tereyağ,vanilya,beyaz çikolata ve krema hariç bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
- Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıp içine tereyağ,vanilya ve beyaz çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kremanın üzerini bir poşet ile temas ettirerek kapatıyoruz. 1 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremayı bir çırpma kabına alıyoruz mikser ile çırpıyoruz. Koyu bir kıvamda oluyor üzerine sıvı kremayı ekleyip kıvamı açılana kadar çırpıyoruz.
- Bir sıkma torbasına koyup tartoletlerin içini dolduruyoruz.
- Hamurunun hazırlanışı:Küp küp doğranmış soğuk tereyağı,vanilya,pudra şekeri,çekilmiş fındık ve unu mutfak robotu yahut hamur makinesinde yoğuruyoruz. Kum üzere oluyor bundan sonra 1 yumurta ekleyip hamuru toparlıyoruz.
- 24 lü tartolet (mini muffin kalıbı)kalıbına hamurumuzu yerleştiriyoruz.
- Bu hamurdan bende 24 lü küçük kalıptan bir tanede küçük kalıptan çıktı. 15gr lık toplar yaptım. Tam kıvamında oldu.
- Büyük tekli kalıplara yaparsanız 25 gram lık ayarlayabilirsiniz. Fazla kalın olmasın.
- Kalıplara yerleştirdiğimiz hamurların ortasını çatalla delikler açıyoruz.
- Fırına koymadan evvel 5,10 dakika buzdolabında soğutuyoruz.
- 160 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 15 dakika kâfi gelebilir.
- Kalıptan çıkarıp düzgünce soğuyunca içlerini krema ile dolduruyoruz.
- İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.Bizim konutun en sevilenlerinden,kesinlikle çok lezzetli oluyor. Tüm ayrıntılarıyla anlattım denemenizi tavsiye ederim