
Küçük Sandviç Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Yumurta sarısı
Küçük Sandviç Tanımı Yapılışı
- Şeker, süt, mayayı karıştırın.
- Sıvıyağı ekleyin.
- Sonrasında da aldığı kadar unu tuzla ekleyin (ben 4.5 su bardağı un kullandım.)
- 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayaladıktan sonra hamuru eşit kesimlere bölün ve merdaneyle açın.
- Açılmış yuvarlak hamura sıvı yağ sürün, ikiye katlayın, tekrar sıvı yağ sürün, tekrar ikiye katlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.