Küçük Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4-4.5 su bardağı un
- Kaşar peyniri
- Domates
- Yeşil biber
- Sucuk
- Yeşil zeytin
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) tuz kırmızı toz biber kekik
Küçük Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Süt, su, yumurta akı, yağ şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Maya eriyince tuz ve un denetimli bir biçimde eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Sonrasında hamurun havasını çıkarmak için 2-3 defa daha yoğrulur (Maya korkmaması için) hamur iki eşit kesime ayrılır.
- Her biri 12 eşit modüle ayrılıp beze yapılır. Fırın tepsisine aralıklı dizilir, üzerlerine hafif bastırılır ve mayalanmaya bırakılır.
- Sosu için bütün gereçler uygun bir tencerede pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Yarım saat sonra ortalarına yavaşça bastırarak çukurlar açılır. Kenarları kalın bırakılır. Bardak yardımıyla düzeltilir. Kenarlarına pekmezle çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Ortalarına sos ve kaşar peyniri eklenir.
- Üzerine materyaller dilediğiniz üzere dizilir. Evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede 25-30 dakika pişirilir. Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.
- Başka hamura da tıpkı süreç yapılır. Fırından çıkarmadan evvel üzerlerine kaşar peyniri de serpiştirilebilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.