Küçük Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 300 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Küçük Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mayamızı su şeker tuz ile birlikte karıştıralım. Daha sonra unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken biz de iç harcını hazırlayalım. Bunun için soğanı ince ince doğrayalım kıyma ile birlikte kavuralım daha sonra sırasıyla biberleri doğrayıp ek edelim.
- Salça ve baharatları da ek edip kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymayı soğumaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu 12 kesime bölelim ve halde görüldüğü üzere küçük küçük açalım. İçerisine harcımızdan koyup pide formunda kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim 200 dereceli evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Meskende yumuşacık çok lezzetli bir pide oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun (İç harcının sucuklu peynirli ıspanaklı yapabilirsiniz ben kıymalı tercih ettim)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.