
Küçük Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 10 grm yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un yaklaşık( 4, buçuk bardak aldı fakat denetimi koyun siz)
- 300 grm dana kıyma
- Renkli kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz ,kırmızıbiber
- Maydanoz kurusu (taze varsa tazede kullanılabilir)
- Yumurta sarısı
Küçük Pide Tanımı Yapılışı
- Selamlar bu pideler bir şahane oluyor dışı kıtır içi pamuk üzere oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
- Öncelikle yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dk da geliyor .
- Mayaya o ortada iç harcını hazırlıyoruz soğan ve biberler robota sulandırmadan çekiyoruz ve kıymaya ek edip salça ve baharatlar ile düzgünce karıştırıyoruz.
- Sıvı yağında ekleyelim ve güzelce karıştırıyoruz daha sonra cevizden biraz büyük bezeler yapıyoruz .
- Açıp içine kıyma harcımızdan koyup ve kenarlarını kıvırıp pide biçimini veriyoruz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz afiyet olsun.