
Küçük Pastane Pizzası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3-4 bardak un
- Çekirdeksiz zeytin
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Domates
- Yeşil biber
- 1 yumurta sarısı
Küçük Pastane Pizzası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta, süt, şeker, tuz, maya, yumurta akı ve sıvı yağ karıştırılır. Sütün ılık olması mayalanma için gereklidir.
- Un yavaş yavaş eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur kabının üzeri streçlenir ve üzeri de örtülerek 40 dakika kadar mayalanıp kabarması beklenir.
- Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Ben 11 adet çıkardım bu ölçüler ile.
- Bezeler yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve bir su bardağının tabanı ile hamurun yüzeyine gereç yerleştirmek için çukur açılır.
- Oluşturan çukurlara zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates ve biber yerleştirilir.
- Yumurta sarısı sürülen pizzalar 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar denetimli formda pişirilir.
@mutfaktabirgizem.