Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mini Lahmacun

Mini Lahmacun
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mini-lahmacun-1.jpg

Küçük Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


Hamur için
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 4 bardak ılık su
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 500 gr yağlı kıyma eti
  • 5 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 3 tane acı biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 baş kuru sarımsak
  • 1 tane maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Küçük Lahmacun Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ılık suyun içine mayayı ve tuzu koyuyoruz ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Sıra iç harcını hazırlamaya geldik mutfak robotunun içine domatesi, yeşil biberi, kırmızı biberi, kuru soğan, sarımsaklı, ve maydanozu da robottan çekiyoruz.
  4. Gereçleri çektikten sonra derin bir kaba boşaltıyoruz ve üzerine yağlı kıymayı koyuyoruz ve baharatları ek edip yağı da koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Dinlenen hamuru küçük yumaklar haline getiriyoruz.
  6. Merdane yardımı ile küçük bir kimi biçiminde açıyoruz.
  7. Hazırladığımız içi üzerine 2 yemek kaşığı biçiminde büsbütün her tarafa yayıyoruz.
  8. Hazırladığımız lahmacunları fırın tepsisine yerleştirin ve evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede pişmeye bırakın.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt