
Küçük Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 4 bardak ılık su
- Aldığı kadar un
- 500 gr yağlı kıyma eti
- 5 tane domates
- 4 tane yeşil biber
- 3 tane acı biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 baş kuru sarımsak
- 1 tane maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Küçük Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık suyun içine mayayı ve tuzu koyuyoruz ve azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sıra iç harcını hazırlamaya geldik mutfak robotunun içine domatesi, yeşil biberi, kırmızı biberi, kuru soğan, sarımsaklı, ve maydanozu da robottan çekiyoruz.
- Gereçleri çektikten sonra derin bir kaba boşaltıyoruz ve üzerine yağlı kıymayı koyuyoruz ve baharatları ek edip yağı da koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.
- Dinlenen hamuru küçük yumaklar haline getiriyoruz.
- Merdane yardımı ile küçük bir kimi biçiminde açıyoruz.
- Hazırladığımız içi üzerine 2 yemek kaşığı biçiminde büsbütün her tarafa yayıyoruz.
- Hazırladığımız lahmacunları fırın tepsisine yerleştirin ve evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede pişmeye bırakın.