Mini Kostebek Tarifi İcin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu(10 gram)
*1 paket vanilya(5 gram)
*25 gram kakao
Pudingi icin;
*1 poşet muzlu puding
*2 bucuk su bardağı sut
Mini Kostebek Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kap icerisinde yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla kopurene kadar cırpılır
*Uzerine kabartma tozu haricinde ki malzemeler eklenip cırpmaya devam edilir
*Hazırlanan kakaolu kek karışımına, son olarak kabartma tozu eklenip kaşık ile karıştırılır
*Kek hamuru yağlanıp unlanmış kucuk boy fırın tepsisine dokulup yaydırılır (tercihe gore tepsiye yağlı kağıt serebilirsiniz)
*Onceden ısıtılmış 170° fırında pişirilip oda ısısında soğumaya bırakılır
*Pudingi icin, 2 bucuk su bardağı sut ve 1 poşet muzlu puding karıştırılıp ocağa alınır (uzerindeki tariften 1 su bardağı eksik olarak pişirdim)
*Kıvamını alıncaya kadar surekli karıştırarak pişirilir
*Soğuyan kek, cay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir ve aralarda kalan kek parcaları ufalanır
*Yuvarlak keklerin uzerine sıcak muzlu puding koyulup ufalanmış kek parcaları ile kaplanır
*Hazırlanan muz pudingli mini kostebek pasta servis tabağına dizilip soğuması icin buzdolabında 1 saat bekletilir
*Dolaptan cıkartılıp soğuk olarak servise sunulur
Not: Kalabalık misafirler icin aynı olculerle buyuk boy fırın tepsisine de yapabilirsiniz Sadece keki cok az daha ince olacaktır ama bu pasta icin onemli bir ayrıntı olmuyor
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu(10 gram)
*1 paket vanilya(5 gram)
*25 gram kakao
Pudingi icin;
*1 poşet muzlu puding
*2 bucuk su bardağı sut
Mini Kostebek Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kap icerisinde yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla kopurene kadar cırpılır
*Uzerine kabartma tozu haricinde ki malzemeler eklenip cırpmaya devam edilir
*Hazırlanan kakaolu kek karışımına, son olarak kabartma tozu eklenip kaşık ile karıştırılır
*Kek hamuru yağlanıp unlanmış kucuk boy fırın tepsisine dokulup yaydırılır (tercihe gore tepsiye yağlı kağıt serebilirsiniz)
*Onceden ısıtılmış 170° fırında pişirilip oda ısısında soğumaya bırakılır
*Pudingi icin, 2 bucuk su bardağı sut ve 1 poşet muzlu puding karıştırılıp ocağa alınır (uzerindeki tariften 1 su bardağı eksik olarak pişirdim)
*Kıvamını alıncaya kadar surekli karıştırarak pişirilir
*Soğuyan kek, cay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir ve aralarda kalan kek parcaları ufalanır
*Yuvarlak keklerin uzerine sıcak muzlu puding koyulup ufalanmış kek parcaları ile kaplanır
*Hazırlanan muz pudingli mini kostebek pasta servis tabağına dizilip soğuması icin buzdolabında 1 saat bekletilir
*Dolaptan cıkartılıp soğuk olarak servise sunulur
Not: Kalabalık misafirler icin aynı olculerle buyuk boy fırın tepsisine de yapabilirsiniz Sadece keki cok az daha ince olacaktır ama bu pasta icin onemli bir ayrıntı olmuyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.