
Mini Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 3 veya 3.5 bardak un
Mini Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru mayayı ılık suda biraz şekerle kararmaya bırakıyoruz. Sonrasında un hariç malzemeleri çırpıp unu kontrollü ekliyoruz. Hamur ele yapışan kıvamda olacak. 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- 1 saat sonunda hamuru isterseniz hepsini tek seferde isterseniz küçük bezeler yapıp hazırlayın size kalmış. El yordamıyla biraz açıyoruz ve rulo şeklinde katlar gibi hafif çektirerek kıvırıyoruz. Resimde gösterdim.
- Sonrasında iki üç kenarından hafif inceltip ekmek şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizip 30 dakika (Yarım saat) dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran ekmeklere keskin bir bıçak yardımıyla çok derin olmayan kesikler atıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurdu 2 çorba kaşığı su ile sulandırıp fırça ile sürüyoruz.
- Ardından hiç bekletmeden fırına gönderiyoruz. 200 -220 derece alt üst fanlı fırında fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta su koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Ekmekler kızardıktan sonra çıkartıp servis yapabilirsiniz.