Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mini Cocostar Pasta

Mini Cocostar Pasta
0
83

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
mini-cocostar-pasta.jpg

Küçük Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller

8 adet için

Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
Orta kreması
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı ceviz içi
Üzeri için
  • İster orman meyveli sos
  • İster çikolata ganaji
  • Orman meyveli sos paketin üzerinde. tanımı var
Ganaj için
  • Yarım paket sıvı kremayı eritip içine 100 gram çikolata koydum
  • Yapılışı

Küçük Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sütünü ek edip biraz karıştırdıktan sonra kakaoyu ,vanilyayı ,kabartma tozunu ve unu da eleyerek içine döküp katı yağla yağladığımız sufle kaplarının içerisine yarıya gelecek kadar dolduruyoruz
  3. Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında kürdan denetimi yaparak pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan keklerimiz uygunca soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp kalıpların içerisinde buzdolabı poşeti yerleştirip keklerimizi tekrardan yerleştirdikten sonra toplamda 1 su bardağı süt ile hepsini ıslatıyoruz.
  5. Orta kreması içinde krem şantiyi çırptıktan sonra hindistan cevizini eritilmiş tereyağını pudra şekerini güzelce karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
  6. Ardıyla üzerini güzelce düzelttikten sonra poşeti büzüp dolapta 2 saat dinlendirip üzeri içinde ister orman meyveli sosu isterseniz çikolata ganajı kullanabilirsiniz. Ben her ikisini de kullandım.
  7. Çilek sosunun üzerinde aslında tanımı yazıyor çikolata ganajı da yarım paket sıvı kremayı tavanın içerisinde kenarları fokurdamaya başlayınca ya kadar ısıttım.
  8. Daha sonra içerisine çikolatayı atıp yeterlice karıştırdıktan sonra dolapta 2 saat dinlendirilmiş olan cokostarin üzerine gezdirdim.
  9. Sosun döktükten sonra da yarım saat dinlendirdikten sonra servis ettim şimdiden yapan herkese afiyet olsun ????.

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt