Küçük Cocostar Pasta Tanımı İçin Materyaller
8 adet için
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı ceviz içi
- İster orman meyveli sos
- İster çikolata ganaji
- Orman meyveli sos paketin üzerinde. tanımı var
- Yarım paket sıvı kremayı eritip içine 100 gram çikolata koydum
- Yapılışı
Küçük Cocostar Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sütünü ek edip biraz karıştırdıktan sonra kakaoyu ,vanilyayı ,kabartma tozunu ve unu da eleyerek içine döküp katı yağla yağladığımız sufle kaplarının içerisine yarıya gelecek kadar dolduruyoruz
- Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında kürdan denetimi yaparak pişiriyoruz.
- Fırından çıkan keklerimiz uygunca soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp kalıpların içerisinde buzdolabı poşeti yerleştirip keklerimizi tekrardan yerleştirdikten sonra toplamda 1 su bardağı süt ile hepsini ıslatıyoruz.
- Orta kreması içinde krem şantiyi çırptıktan sonra hindistan cevizini eritilmiş tereyağını pudra şekerini güzelce karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
- Ardıyla üzerini güzelce düzelttikten sonra poşeti büzüp dolapta 2 saat dinlendirip üzeri içinde ister orman meyveli sosu isterseniz çikolata ganajı kullanabilirsiniz. Ben her ikisini de kullandım.
- Çilek sosunun üzerinde aslında tanımı yazıyor çikolata ganajı da yarım paket sıvı kremayı tavanın içerisinde kenarları fokurdamaya başlayınca ya kadar ısıttım.
- Daha sonra içerisine çikolatayı atıp yeterlice karıştırdıktan sonra dolapta 2 saat dinlendirilmiş olan cokostarin üzerine gezdirdim.
- Sosun döktükten sonra da yarım saat dinlendirdikten sonra servis ettim şimdiden yapan herkese afiyet olsun ????.