
Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı
- Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım.
- Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım.
- Hamur güzelce birbirine geçince streç ile üstünü kapatalım ve üzerini saralım.
- Yaklaşık 1-1, 5 saat bu halde bekletelim.
- Mayalanınca hamuru unlanmış tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve bu modülleri beze haline getirip üzerini streç ile tekrar kapatalım.
- 5 dakika kadar da bu halde bekleyen bezeleri unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açalım.
- Çok ince açarsanız kuru olur biraz kalın bir hamur olmalı.
- Açtığınız ekmekleri pak bir bez içinde kapalı tutalım ve tek tek pişirelim.
- Siz öbür bezeleri açarken birinci açtıklarınız biraz çekip kalınlaşır o yüzden pişirmeden toplanan hamurları elinizle biraz genişletin tekrar. Pişirdiklerimizi de tekrar bezin içinde tutalım.
- Büyük gözün kısık ateşinde tavayı ısıtalım. Yağsız tavada ekmeği çevire çevire yavaşça pişirelim.
- Çok açık ateşte pişirirseniz evvel dışı pişer içi hamur kalır.
- Kısık ateşte çevire çevire pişirirseniz yavaşça kabaracaktır bu güzelce piştiğini gösterir. Soğuyunca sönecektir.