
Küçük Bazlama (Puf Puf Yumuşacık ) Tanımı İçin Materyaller
- 300 ml su
- 500 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Tereyağ
Küçük Bazlama (Puf Puf Yumuşacık ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına un, tuz, şeker, maya ve suyu ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz hazır hale geldiğinde üzerini pak mutfak bezi ile kapatıp bir saat mayalanmaya alıyoruz.
- Mayalanmış hazır olan hamurumuzu 13 eşit modülde bezelere alıyoruz. Genelde 12 adet oluyor bu ölçüde bende bir tane fazla çıktı biraz daha ufak beze aldım bir adet arttı arkadaşlar.
- Çok inçe olmayacak formda hamurumuzu açıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış tavada orta ateşte iki tarafı da eşit bir biçimde pişiriyoruz.
- Dumanı üzerinde sıcacık kahvaltılarınıza her an hazırlayabileceğiniz çok pratik bir tanım şimdiden deneyen herkese afiyet olsun????????????.
- Dilersiniz peynirli ve patatesli ya da rastgele bir iç gereç ile de yapabilirsiniz biz genelde bu formda sade seviyoruz tercihler sizlere kalmış.