iltasyazilim
FD Üye
minerallerin insan vücudundaki işlevleri önemi görevleri nelerdir
KLORÜR: Hayat için küçük arz klorür zorunludur, sindirim sistemini değişmeden geçip, idrarın bir kısmı olur Klorür sodyum ile gözenekli olan sıvıda bulunur ve beden ağırlığının takriben %015'ini oluşturur Sodyum ve potasyumla birlikte klorür tüm vücut sıvılarının pH'sının yerinde dağılımını ve dinç asap ve adale fonksiyonunu sağlar Bağımsız olarak, Klorür sindirim ve atık yok etmeye katkıda bulunur
Klorür besinleri sindirmede en kayda değer sıvılardan olan hidroklorik asidin asıl bileşenidir Azlığı aşırı terleme, kusma ya da ishalden oluşabilir Düşük klorür seviyesi cisim sıvılarının bazikleşmesi, dehidrasyon ve idrarda potasyum azlığına niçin olur
Kaynaklar: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Sodyum su dengesi ve etkili mide, sinir ve adale fonksiyonu için kan pH'sının seviyeleşmesi ve potasyumun hücre zarlarından dışarı pompalanması için uygun ortamı sağlamaya takviye eder Sodyum azlığı mide krampları, anorexia, karıştırma, dehidrasyon, bunalım, baş dönmesi, dermansızlık, düş görme, başarısı, kalp çarpıntısı, lezzet duyusu bozukluğu, uyuşma, düşük tansiyon, akıl bozukluğu, adale zayıflığı, tiksinme, çelimsiz koordinasyon, nöbet ve kilo kaybına sebep olur
Kaynakları: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri *
KLORÜR: Hayat için küçük arz klorür zorunludur, sindirim sistemini değişmeden geçip, idrarın bir kısmı olur Klorür sodyum ile gözenekli olan sıvıda bulunur ve beden ağırlığının takriben %015'ini oluşturur Sodyum ve potasyumla birlikte klorür tüm vücut sıvılarının pH'sının yerinde dağılımını ve dinç asap ve adale fonksiyonunu sağlar Bağımsız olarak, Klorür sindirim ve atık yok etmeye katkıda bulunur
Klorür besinleri sindirmede en kayda değer sıvılardan olan hidroklorik asidin asıl bileşenidir Azlığı aşırı terleme, kusma ya da ishalden oluşabilir Düşük klorür seviyesi cisim sıvılarının bazikleşmesi, dehidrasyon ve idrarda potasyum azlığına niçin olur
Kaynaklar: Maden suları ,kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates
SODYUM: Sodyum su dengesi ve etkili mide, sinir ve adale fonksiyonu için kan pH'sının seviyeleşmesi ve potasyumun hücre zarlarından dışarı pompalanması için uygun ortamı sağlamaya takviye eder Sodyum azlığı mide krampları, anorexia, karıştırma, dehidrasyon, bunalım, baş dönmesi, dermansızlık, düş görme, başarısı, kalp çarpıntısı, lezzet duyusu bozukluğu, uyuşma, düşük tansiyon, akıl bozukluğu, adale zayıflığı, tiksinme, çelimsiz koordinasyon, nöbet ve kilo kaybına sebep olur
Kaynakları: Maden suları,hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.